Om oss

vitt-kok

LIB har förnyat svenska kök sedan starten 1999. Idag är vi marknadsledande på laminerat luckbyte. Men fråga gärna också om hela kök, rostfritt i metervara eller höj- och sänkbara arbetsytor.  LIB har breddat portföljen av kökssnickerier, ökat valfriheten och lagt till kompletterande produkter och tjänster som utvecklar affären.  Tillsammans med LIB kan ni planera framåt, styra utbudet mot ökad hållbarhet och ersätta gamla material med moderna lösningar.

Alla kök som LIB säljer produceras i Sverige.

Våra tankar om köksförnyelse

Med LIB som leverantör kan köksförnyelsen utvecklas till en bättre affär.  Vi prioriterar moderna, miljöanpassade produkter och tillverkningsmetoder.  Vi adderar produkter, måttanpassade koncept och kompletterande tjänster som har framtiden för sig.  Vårt erbjudande är det bredaste på marknaden, exklusivt för landets bostadsbolag och kommunala fastigheter. Från luckbyte till hela kök med stommar och bostadsanpassning – med LIB kan ni alltid fatta rätt beslut.

Lönsam bostadsanpassning

Våra kunder arbetar aktivt för ökad valfrihet och självbestämmande i boende och hyresrätt. Med LIB som leverantör följer utökade möjligheter att anpassa befintliga kök och badrum efter budget och individuell förmåga. Vi samarbetar med globala aktörer och marknadsledande leverantörer på höj- och sänkbar teknik och tillgängliga köksinredningar.  Tillsammans erbjuder vi kök och badrum med hög livskvalitet, som ger utrymme för familjer att fortsätta leva sida vid sida.

Historik och nuvarande ägare

Företaget LIB (Luck och Inredningsbolaget) startade 1999. Med de produktionstekniska och miljömässiga fördelarna i laserkantat laminat, förnyar vi mer än 10 000 svenska kök årligen. Kunderna utgörs i huvudsak av bostadsbolag (hyresrätt) och de finns över hela Sverige från norr till söder.  LIB bygger affären med kunden i åtanke. Vi utvecklas med våra kunders behov och tankar, och adderar tjänster i den omfattning som det behövs.

LIB ingår sedan 2011 i kökskoncernen Nordic Kitchen Group, ledande aktör på den svenska köksmarknaden med fyra starka varumärken – Canadaköket, Hagaköket, HärjedalsKök och LIB.