Hållbarhet

Att jobba hållbart står i fokus för oss på LIB och omfattar allt vi gör och är – från konceptet köksförnyelse, dvs behålla det som fungerar och ”bara” byta det som behövs – till produktutbudet och inte minst oss själva som företag och medarbetare.


I DET VI ÄR

Hela vår affärsidé och koncept bygger på en hållbarhetstanke- att behålla det som fungerar (stommar och liknande), och ”bara” byta ut det som behövs, t. ex köksluckor, bänkskivor och handtag.

ETT HÅLLBART GRUNDKONCEPT
Hela vår affärsidé och koncept bygger på en hållbarhetstanke- att behålla det som fungerar (stommar och liknande), och ”bara” byta ut det som behövs (oftast köksluckor, bänkskivor, handtag och ev. ett skåp eller två)- mot väl valda produkter – är en klok, smidig och klimatsmart lösning i ordets rätta bemärkelse.

STABIL SAMARBETSPARTNER
På LIB jobbar vi helhjärtat på att vara en så nära och tillförlitlig samarbetspartner som möjligt för alla runt omkring. Som kund kan du alltid vara trygg i att du får en nära och personlig service, oavsett vad det handlar om.

Sedan januari 2020 är vi ISO-certifierade med 9001 (Kvalitet), 14001 (Miljö) och 45001 (Arbetsmiljö), vilket genomsyrar vår vardag med väl genomarbetade rutiner och ett ständigt pågående förbättringsarbete.

SOCIALT VÄRDEHÖJANDE
Undersökningar visar att ett renoverat kök är socialt betydelsefullt för många hyresgäster som får en central punkt att samlas i och känna stolthet över. Man visar gärna upp sitt nya kök!

I DET VI GÖR

För oss på LIB har kvalitets- och hållbarhetsfrågor alltid legat varmt om hjärtat – för oss omfattar det allt vi gör och är!

PRODUKTEN SOM SÅDAN
Med högkvalitativa produkter redan från början kommer man en lång bit på väg vad gäller hållbarhet. Genom att välja en laminerad kökslucka med s.k nollfogsteknologi får man en både kostnadseffektiv och långsiktigt hållbar renovering på en och samma gång.

PRODUKTIONSMOMENTET
Tillverkningen av luckor med nollfogsteknologi är ett miljövänligt alternativ, utan farliga kemikalier eller utsläpp. S.k. optisk nollfog gör inte bara att slutprodukten ser bättre ut, den blir även mer motståndskraftig mot fukt, värme och smuts.

Produktionen av våra laminatluckor är det en modern, obruten helautomatiserad tillverkningsprocess med låg energiåtgång och utan lösningsmedel. På så sätt får man inte bara en jämn och hög kvalitet, utan även en avsevärt bättre arbetsmiljö för alla.

SVENSKTILLVERKAT
På LIB har vi tillgång till såväl egna som externa produktionsenheter runt om i Sverige, vilket ökar både tillgänglighet och leveranssäkerhet för dig som kund.


HBV AVTAL

För dig som är HBV-medlem finns ett särskilt anpassat sortiment utifrån avtalets utformning.

KÖKS-KONFIGURATOR

Med hjälp av vår kökskonfigurator får du en snabb överblick över det fina slutresultatet. Testa gärna!