Specialstolar

Arbetsstolar

Tango arbetsstolar är en serie stolar utvecklad för att användaren skall kunna bibehålla sin aktivitetsnivå och självständighet i hemmet eller på jobbet, trots funktionshinder. Ett unikt bromsstystem ger användaren en stabil plats att arbeta på, t.ex i köket. Med fyra släta och riktningsstabila hjul, är stolen lätt att ”gå” framåt med, så att användaren kan ta sig runt på egen hand.

Tango 100

Tango 100 är en arbetsstol med lågt ryggstöd som ger bra stöd för ländryggen och ger rygg, axlar och armar fritt spelrum (bild).

Tango 100FB
är en arbetsstol utan sitsvinkling och utan sitsrotation, med lågt ryggstöd som ger bra stöd för ländryggen och ger rygg, axlar och armar fritt spelrum.

Tango 100A coxitsits är en arbetsstol med inställbara klaffar, avsedd för personer med t.ex. benamputation eller stela höftleder (bild).

Tango 100E  & Tango 100EF  standard är arbetsstolar med elektrisk höjdreglering och sitsrotation. Ett lågt tjockt ryggstöd ger bra stöd för ländryggen och rygg, axlar och armar fritt spelrum.

Tango 200

Tango 200 är en arbetsstol med större sits och ryggstöd med extra ländryggsstöd som är högre än på Tango 100-modellen (bild).

Tango 200F är en arbetsstol utan sitsrotation med större sits och ryggstöd med extra ländryggsstöd som är högre än på Tango 100-modellen.

Tango 200EF med elektrisk höjdreglering är en arbetsstol med större sits och ryggstöd med extra ländryggsstöd högre än på Tango 100-modellen.

Tango 500

Tango 500 är en arbetsstol med gaskolv och ett bra ALB-ryggstöd. ALB-ryggstödet är ett tvådelat tjockt ryggstöd, som ger bra stöd för ländryggen (bild). Nackstöd finns som tillval.

Tango 500E är en arbetsstol med elektrisk höjdinställning och ett bra ALB-ryggstöd. ALB-ryggstödet är ett tvådelat tjockt ryggstöd, som ger bra stöd för ländryggen. Nackstöd finns som tillval.

Tango 510

Tango 510 är en arbetsstol med tjock dyna och bra komfort. Utöver en aktiv sittställning ger stolen också möjlighet till avlastning och en god viloposition under dagen (bild).

Tango 510E med elektrisk höjdreglering är en arbetsstol med tjock dyna och bra komfort. Nackstöd går att montera.

Ståstolar

Ståstolar ger stöd och stabilitet för både stående och halvsittande aktiviteter. De finns både med broms (Salsa) och utan broms (Samba).

Salsa 100

Salsa 100 är en ståstol med broms och kort vipp-bar sits som stöttar och stabiliserar brukaren (bild).

Samba 100

Samba 100 är en ståstol med kort vipp-bar sits som stöttar och stabiliserar brukaren vid stående arbete.

Salsa 110

Salsa 110 är en ståstol med broms och kort sits med en upphöjning i fronten så att brukaren slipper känslan av att glida ned från sitsen när den vippas framåt (bild).

Samba 110

Samba 110 är en ståstol med kort vipp-bar sits med en upphöjning i fronten så att brukaren slipper känslan av att glida ned från sitsen när den vippas framåt (bild).

Salsa 120

Salsa 120 ståstödstol har bromsar som ger extra säkerhet vid arbetsuppgifter och när användaren reser sig upp eller sätter sig ned (bild).

Samba 120

Samba 120 är en ståstödstol som ger stöd under en omväxlande arbetsdag med både sittande och stående arbete. Den möjliggör en ergonomisk arbetsställning med öppen höftvinkel, så att användaren stöttas i en hälsosam arbetsställning under hela arbetsdagen (bild).

Salsa 130

Salsa 130 ståstödstol utan ryggstöd, med bromsar som ger extra säkerhet vid arbetsuppgifter och när användaren reser sig upp eller sätter sig ned (bild).

Samba 130

Samba 130 är en ståstödstol utan ryggstöd, med en ergonomisk kurvad sits med en fördjupning i framkanten som ser till att brukaren får ett visst avstånd mellan fötterna och därmed en aktiv, stabil och rak sittställning (bild).

Salsa 400

Salsa 400 har en sadelsits som tryggar en ergonomisk sittställning eftersom sitsens form skapar en naturlig ryggkurva, och därmed en öppen, aktiv höftvinkel (bild).

Barnstolar

Tango 100S/ Tango 100ES

Tango 100S är en säker stol för barn och ungdomar med särskilda behov. Stolen är perfekt för användning i skola och hem då centralbromsen ger stabilitet vid aktivitet och stöd när barnet ska resa eller sätta sig (bild).

Tango 100ES är en barnstol med elektrisk höjdinställning perfekt för barn och ungdomar med särskilda behov. Den elektriska höjdinställningen hjälper barnet vid i- och urstigning och möjliggör varierande sitthöjder vid olika aktiviteter.

Pallar

Samba 400

Samba 400 med sadelsits tryggar god ergonomi. Sitsens utformning främjar naturlig ryggkontur och öppen, aktiv höftvinkel (bild).

Samba 410

Samba 410 aktiverar länd och rygg genom den dynamiska sitsen och tränar rygg, länd och mage.

 Samba 500

Samba 500 är en extra välstoppad klassisk pall som ger utmärkt sittkomfort (bild).

Samba 510

Samba 510 är en klassisk rund pall med ett litet stabilt ländryggsstöd som ger axlar och armar fritt spelrum (bild).

Samba 520

 Samba 520 är en klassisk rund pall med inställbart ergonomiskt ryggstöd som ger gott stöd för länd och rygg (bild).

Kontorsstolar

Samba 150

Samba 150 är en ergonomisk och bekväm kontorsstol med extra kort sits och kraftigt stoppad rundad front för bättre blodcirkulation i benen. Stolen gör det också möjligt för brukaren att komma nära inpå arbetsplatsen (bild).