Nyheter

Följ LIB och våra aktuella aktiviteter!

Här på nyhetssidan publicerar vi produktnyheter och koncept, informerar om mässor och utbildningsaktiviteter och lägger ut artiklar av intresse för våra kunder och samarbetspartners. Materialet uppdateras kontinuerligt.

LIB är nu certifierade för BAS-U & BAS P

För oss på LIB är kvalitet och säkerhet något som går hand i hand, och som vi arbetar kontinuerligt med i vår vardag. Ett led i detta är t.ex att utbilda och certifiera våra medarbetare i för branschen viktiga frågor  – och vi kan nu stoltsera med att vara BAS-U resp. BAS-P certifierade.

Vad är då BAS-U och BAS-P*?
BAS-U är en förkortning som står för byggarbetsmiljösamordnare för utförandet. Byggherren är den som väljer vem som ska vara BAS-U i projektet. Även en juridisk person, alltså ett företag, kan vara BAS-U, men då måste byggherren utse en fysisk person som handläggare. BAS-P är en förkortning som står för byggarbetsmiljösamordnare för planering och projektering. Byggherren är den som väljer vem som ska vara BAS-P i projektet. Även en juridisk person, alltså ett företag, kan vara BAS-P, men då måste byggherren utse en fysisk person som handläggare.

Och vad innebär det?
Tillsammans med byggherren ansvarar BAS-U för arbetsmiljön på arbetsplatsen och för att arbetsmiljöplanen finns tillgänglig. BAS-U ansvarar även för att anpassa arbetsmiljöplanen under arbetets gång.

BAS-U ska bl.a.

 • säkerställa att entreprenörer på arbetsplatsen följer arbetsmiljöreglerna
 • samordna arbetet med att förebygga risker på arbetsplatsen
 • se till att personalutrymmen och sanitära anordningar inrättas.

Den som är BAS-P ansvarar tillsammans med byggherren för arbetsmiljön i planerings- och projekteringsfasen av ett bygg- eller anläggningsprojekt. Den här personen är även ansvarig för att upprätta den första versionen av arbetsmiljöplanen.

BAS-P ska bl.a.

 • samordna tillämpningen av relevanta arbetsmiljöregler
 • delta i planeringen och i ledningen av projekteringen
 • utarbeta slutdokumentationen över objektet.

Har du frågor eller vill veta mer om ovanstående, är du välkommen att kontakta David Larsson, via e-mail: david.larsson@libluck.se eller telefon 033-27 17 90

*källa: http://zert.se/ 2018-02-16

Dags för LIB-utbildning, 15-16 mars!

Med cirka sex veckor kvar till nästa utbildning är vi i full gång med alla förberedelser. Har du fortfarande inte anmält dig, så gör det omgående – antalet platser är begränsade!

Utbildningen består av fem olika stationer där vi tittar närmare på vad som ingår i LIBs sortiment samt hur man enklast beställer. För den som önskar finns det möjlighet att vara med på en extra genomgång i hur man mäter och fyller i en mätorder – både teoretiskt och praktiskt.

Vi har valt att hålla en bred kurs som är av intresse för alla som berörs av främst köksförnyelse hos bostadsbolagen. Våra deltagare är allt från förvaltare, montörer, bobutiksansvariga till beställare och bovärdar – med andra ord här finns något för alla som kommer i kontakt med renovering/inredning.

På kvällen kopplar vi av med en gemensam aktivitet med efterföljande middag.

Agenda:

Torsdag 15/3

09:00-11:30   Extra genomgång av vår mätorder/beställningssedel för den som önskar

11:30                Samling & Incheckning på Hotell Ronja

12:00              Gemensam lunch

13:00-16:30  Välkomna på LIB-utbildning

18:00              Gemensam aktivitet & middag

Fredag 16/3

09:00-11:30   Gemensamt pass

11:30                Lunch & avslut

Anmäl dig så snart som möjligt till din regionsäljare.

 Varmt välkommen med din anmälan!

Välkomna på minimässa för bostadsanpassning!

Under vecka 6 finns vi på plats i

 • Sundsvall, Hotell Södra Berget, 6/2, klockan 10:00-14:00
 • Umeå, First Hotel Dragonen, 7/2, klockan 10:00-14:00

Tillsammans med en rad leverantörer kommer vi att visa upp nyheter och produkter inom resp. område, samtidigt som vi önskar feedback från Er hur vi kan förbättra våra produkter och tjänster.

Hos oss på LIB kan du diskutera olika slags lösningar på bostadsanpassning för kök, badrum och förvaring.

Övriga företag på plats är  AET, CTM Lyng, Dooman, Kvistberga, Partille hiss, SvanCare & Trygganpassning.

 

    

Anmäl dig och dina kollegor omgående till monika@trygganpassning.se så ses vi!

Välkomna!

P.S Vi bjuder på lite gott att äta också. D.S

Slitstarka, slag-och fläcktåliga golv

LIB kan nu tillsammans med välkända Pergo erbjuda en ny generation snygga och lättskötta golv i vinyl.

Golven ser ut som äkta trä, med vackra ådringar och levande färgskiftningar – men du kommer att häpna när du får uppleva dess mjuka, tysta och framför allt tåliga yta.

Ett innovativt nytt skyddande toppskikt tätar effektivt golvytan och ger ett förbättrat motstånd mot fläckar, nedsmutsning och gör den mer reptålig.
Ytan gör också golvet mer lättstädat, och mindre ljuskänsligt än ett vanligt trägolv. Med andra ord, golven inte bara håller längre, de håller sig även vackra längre.
För att verkligen visa att vi tror på dessa golv, lämnar vi en garanti på upp till 20 år, så att du alltid skall känna dig trygg i ditt val av golv!

Ett bra golv måste se bra ut, men också vara förberett för olyckshändelser. Om olyckan är framme blir trädekoren du valde för ditt kök “plötsligt” vattentätt för att minimera skadan.  Ett vattentätt golv är förstås också lätt att rengöra. Tack vare ett skyddande och tätt ytskikt är golvet lätt att hålla rent – det är inte bara vackert, utan även hygieniskt!

Ett laminatgolv slits och redan efter ett par år ser det lite trist ut. LIBs vinylgov kommer då fortfarande se ut som nytt. Vinylgolvet är dessutom tystare, upplevs varmare och behöver aldrig slipas om.

LIBs vinylgolv ger en mycket bra livscykelkostnad!

 • Unikt ytskikt som skyddar mot repor, fläckar och slitage
 • Detaljerat dekorlager
 • Mycket stark och tålig vinylkärna
 • Stabiliserande lager med glasfiber
 • Slagtåligt vinyllager

Enkelt läggning

Ett enkelt klicksystem använd vid läggning där klickfogen låser golvet såväl vertikalt som horisontellt. Ingen mattläggare behövs, utan golvet läggs enkelt av snickaren.

Den dubbla låsfunktionen ger  golvet unik stabilitet och tack vare klicksystemet går läggningen enklare och snabbare än med något annat vinylgolv på marknaden. Allt du behöver göra är att välja ett av tre möjliga läggningssätt och klicka golvet på plats, se nedan! Det nya klicksystemet gör också att golvet inte behöver någon övergångsprofil vid läggning genom dörröppningar.

Tack vare den horisontella och vertikala låsningen blir det inga nivåskillnader eller öppna fogar. Pergos vinylgolv kan läggas utan begränsningar i längd eller bredd och utan några övergångsprofiler, vilket ger rummet ett öppet och modernt utseende. Och om du skulle behöva, kan du också enkelt ta bort och återanvända golvet.

Tre möjliga läggningssätt:

 

 1. Tryck ned

 

2. Skjut ihop

3. Vinkla

Dessutom finns ett antal smarta och användbara tillbehör att beställa via LIB, som t.ex målningsbara socklar, t-lister, mellanlägg och elementbrickor.

Se vilka mönster som finns

Beställ ditt golv här!

Förnya köket med nya handtag

Ett enkelt sätt att förnya och uppdatera ett kök, är att  byta handtag på befintliga köksluckor.

Anpassa gärna designen efter kökets stil eller fastighetens byggnadsår.

I vår webbutik finns cirka 1500 handtag att välja bland – vilken blir din favorit?

Gå till webbutiken

LIB önskar God Jul & Gott Nytt År!

Senaste nytt- se ditt kök i VR!

LIB erbjuder nu helt kostnadsfritt att få uppritade kök med VR-tillägg.

Vad innebär  VR (Virtuell Reality)? Jo, istället för att titta på köket som en pdf eller på ett papper, kan du snurra runt och se köket i 360 grader. Du står i det virtuella uppritade köket och ser det inifrån.

Är det komplicerat? Nej, det är superenkelt. LIB mejlar ut en länk som öppnar VR-köket. Fastighetsägare och förvaltare kan använda det själva eller låta hyresgästen se sitt kommande kök.

Varför inte låta LIB skapa kök med de dekorer och utföranden ni erbjuder kunderna och låta kunden titta på valen hemma i soffan med paddan, datorn eller i mobilen?

Hör av dig så bygger vi er virtuella bobutik helt kostnadsfritt!

Viktiga datum inför julen!

Hör av dig till oss så snart som möjligt för garanterad leverans innan jul!

Kontakta Kundsupport för mer information

Ta hand om ditt kök på rätt sätt!

Handen på hjärtat, köket är väl ändå det ställe där du tillbingar mesta delen av din tid…

Vi på LIB har lång erfarenhet av köksinstallationer och vet att tar du hand om ditt kök på rätt sätt, har du glädje och nytta av det i många år framöver.

Läs hur du bäst tar hand om ditt kök!

Vill du vara uppdaterad? Beställ vårt nyhetsbrev!