Nyheter

Följ LIB och våra aktuella aktiviteter!

Här på nyhetssidan publicerar vi produktnyheter och koncept, informerar om mässor och utbildningsaktiviteter och lägger ut artiklar av intresse för våra kunder och samarbetspartners. Materialet uppdateras kontinuerligt.

LIB på HBVs Hållbara dagar

Nästa vecka hålls HBVs Hållbara dagar i Stockholm; vi på LIB är där – är du?

Titta isåfall gärna förbi vår monter, säg hej, tävla om fina priser, och framför allt, prata med oss om varför köksförnyelsebegreppet passar så bra in i ett hållbarhetssammanhang!

Att satsa på ett luckbyte ligger helt i linje med dagens miljötänk. På ett snabbt, smidigt och klimatsmart sätt får man en betydande förnyelse, till glädje för både plånbok och omvärld.

Att vara miljösmart handlar också mycket om att välja rätt produkt; våra laserkantade laminatluckor framställs på ett såväl energisnålt som klimatvänligt sätt. Att luckan i sig dessutom är UV- beständig, reptålig och lätt att komplettera, gör den till ett utmärkt val vid renoveringen.

Vi håller som bäst på att slutföra vår ISO-certifiering som vi valt att ta ett steg längre än de flesta andra företag; vi kör nämligen kvalitet 9001, miljö 14001 samt arbetsmiljö 45001.

Hoppas vi ses i Stockholm nästa vecka för att diskutera detta vidare – eller kontakta oss direkt om du har några frågor om ovanstående!

Läs mer om HBVs Hållbara dagar

Läs mer om hur vi på LIB jobbar med kvalitet och miljö

NKG söker Affärsområdeschef

Efter ett antal framgångsrika år befinner vi oss i ett utmanande utvecklingsskede och söker nu en försäljningsinriktad och driftig ledare till affärsområdet LIB.

Som affärsområdeschef har du det fulla resultatansvaret i att driva och utveckla vårt arbetssätt mot privata och offentliga bostadsbolag. Du är en erfaren ledare, social och stimuleras av att bygga förtroendefulla kundkontakter och att skapa nöjda kunder.

Som chef för affärsområdet leder du tolv medarbetare. Du är trygg i ditt ledarskap och har förmågan att inspirera och utveckla din försäljningsorganisation.

Låter det intressant?

Läs mer och ansök om tjänsten här!

Välkommen på LIB-utbildning!

Den 21-22 mars är det dags igen för vår populära utbildning i Vimmerby!

Ta chansen att under en och en halv dag lära dig mer om våra lösningar, träffa leverantörer, och nätverka med andra som jobbar ungefär som du själv.

Vi på LIB, tillverkare och leverantörer delar med oss av nyheter, expertkunskaper och tips under hela kursen.

Utbildningen är uppdelad i fem olika pass där vi bl. a tittar på fabriken och går igenom sortimentet (se agenda nedan).

Jobbar man med mätorder, rekommenderar vi att man är med redan på morgonen dag 1, då vi kör en fördjupad genomgång i hur man mäter och fyller i en mätorder/beställning.

Våra deltagare är förvaltare, montörer, bobutiksansvariga, beställare och bovärdar – med andra ord här finns något för alla som kommer i kontakt med renovering/inredning.

På kvällen kopplar vi av med en gemensam aktivitet med efterföljande middag.

Anmäl ditt/ ert intresse redan idag, så återkommer vi med mer information. Skicka ett mail direkt till madeleine.persson@libluck.se

Välkommen!

Agenda

Torsdag 21/3

 •  10:00 Genomgång mätorder; teori & praktik
 • 12:00 Gemensam lunch
 • 13:00 LIB-utbildning
 • 18:00 Gemensam aktivitet & middag

Fredag 22/3

 • 09:00 Gemensamt pass
 • 11:30 Lunch & avslut

Ny katalog- Rostfritt

Nu är den här – vår nya katalog för Rostfritt!

I den nya katalogen hittar du bl.a våra diskbänkar i serien Lahti, bänkskivor i rostfritt stål, praktiska tillval och användbara tillbehör.


Nyhet- Underlimmade hoar

En nyhet för i år är att vi nu också kan erbjuda underlimmade hoar.

Till våra underlimmade hoar har vi valt serien Max, vars rena linjer och moderna formgivning ger max-imal funktionalitet i köket i många år framöver. Max finns i tre olika storekar, 400/440, 500/540 och 700/740 (inner- respektive yttermått).

Läs mer om vårt rostfria sortiment

Utrusta diskbänkskåpet

Med anpassade produkter blir det enkelt att ha det rent och snyggt även under diskbänken, samtidigt som man gör en insats för miljön.

Utrusta därför gärna diskbänkskåpen med källsortering och en Säkert vatten-matta, när du ändå håller på!

TVÅAN är anpassad för källsortering i skåp

Läs mer om vår Källsortering

Har du några frågor om köksförnyelse i allmänhet, eller vill diskutera vad vi kan göra för dig i synnerhet, hör gärna av dig till vår Säljkår

LIB-tips #2 Bakkantslist i rostfritt

LIB-tips #2 Bakkantslist i rostfritt

Här kommer ett nytt tips när man håller på med köksförnyelse:

Tips #2 Bakkantslist i rostfritt

När man sätter in eller byter diskbänk, kan det vara klok att även sätta en praktisk bakkantslist i rostfritt stål. Listen hindrar vatten från att tränga ner mellan vägg och bänkskiva, vilket ger ett extra litet skydd mot eventuella vattenskador.

Bakkantslisten fästs separat på diskbänken, och levereras med dubbelhäftande tejp för enkel montage.

Längd 800 -3 000 mm i 5 mm intervaller. Höjd 58 mm. Tjocklek 10 mm.

Hör gärna av dig till oss för ett prov!

Läs gärna mer om våra rostfria lösningar

Vi på LIB vill slå ett slag för köksförnyelsen vad gäller luckbyten och hela kök. Ser man till luckbyten kan man med ganska enkla och snabba medel förändra uttrycket och standarden i ett föråldrat eller slitet köksbestånd.

I samband med att man byter luckor, faller det sig ofta även naturligt att byta bänkskiva och handtag – snabba, prisvärda uppgraderingar som ger vardagslyx till hyresgästen!

Låter det intressant? Hör gärna av dig till någon av våra distriktsansvariga säljare för en förutsättningslös diskussion!

Minimässor för bostadsanpassning

Dags igen för våra välbesökta minimässor för bostadsanpassning!

Denna gång i Lund och Partille.

På våra minimässor för bostadsanpassning berättar vi, tillsammans med en rad andra leverantörer, om våra produkter inom resp. område, samtidigt som vi önskar feedback från Er hur vi kan förbättra våra produkter och tjänster.

Hos oss på LIB kan du diskutera olika slags lösningar på bostadsanpassning för kök, badrum och förvaring.

onsdag 6/2

 •  kom och träffa Jonas & David på Elite Hotel Ideon, Scheelevägen 27, Lund

torsdag 7/2

 • kom och träffa Lotta hos  Partille Hiss, Ögärdesvägen 10 B, Partille

Övriga medverkande företag är  AETRutabDoomanKvistbergaPartille hissSvan Care & Trygganpassning.

Anmäl dig och dina kollegor omgående till monika@trygganpassning.se så ses vi!

Välkommen!

LIB på Instagram!

Numera finns LIB även på Instagram!

Du hittar oss under libluck – följ oss gärna på vår resa genom köksförnyelsen 🙂

Vi blandar högt och lågt; från ögonblicksbilder på kontoret (och oss som jobbar där), till våra säljares vardag på vägen, produktinformation, marknadsaktiviteter, mm, mm – endast fantasin sätter gränser…

Häng med!

Tillsammans förnyar vi hyresrätten – LIB-tips #1

LIB-tips #1 Alu-profil

Under 2019 kommer vi på LIB att presentera lite olika tips som kan vara användbara vid köksförnyelsen.

Vi på LIB vill slå ett slag för köksförnyelsen vad gäller luckbyten och hela kök. Ser man till luckbyten kan man med ganska enkla och snabba medel förändra uttrycket och standarden i ett föråldrat eller slitet köksbestånd.

I samband med att man byter luckor, faller det sig ofta även naturligt att byta bänkskiva och handtag – snabba, prisvärda uppgraderingar som ger vardagslyx till hyresgästen!

Låter det intressant? Hör gärna av dig till någon av våra distriktsansvariga säljare för en förutsättningslös diskussion!

 Tips #1:

Genom att sätta en aluminiumprofil, både mot spis och/eller diskbänk, ökar man avsevärt livslängden på en bänkskiva. Listen finns både i aluminiumfärg och svart, samt med rund eller rak profil. Monteras enklast med medföljande skruv.  Längd: 640 mm, höjd: 28 mm, radie: 7 mm.

Är du redan kund hos LIB, kan du beställa listen via Mätorder 2; Alu list. Är du inte kund, hör av dig till Kundsupport, så hjälper vi dig!

Ta för vana att titta in på vår hemsida, eller följ oss på LinkedIn, för att inte missa några tips!

LIB önskar God Jul & Gott Nytt år!

Samtidigt vill vi också passa på att tacka alla våra kunder för året som gott- vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete 2019!

I mellandagarna har vi öppet som vanligt, välkomna att höra av er då.

*****************************************************************************************************************

Stort tack för i år även till våra leverantörer och övriga samarbetspartners – vi hörs!

*****************************************************************************************************************

LIB söker senior regionansvarig säljare till norra Sverige

Vill du bli en del av vårt härliga team?

Vi på LIB förstärker nu vår organisation och söker en självständig och driven Senior Regionansvarig Säljare / KAM.

Som Regionansvarig Säljare / KAM kommer du att ansvara för försäljningen inom din region som länsvis omfattar Uppsala, Gävleborg, Dalarna, Västernorrland, Jämtland, Västerbotten och Norrbotten. Du kommer arbeta med försäljning till befintliga kommunala och privata bostadsbolag samt nykundsbearbetning. Vi arbetar med en tydlig och avgränsad målgrupp, vilket ställer höga krav på gott affärsmannaskap och en förmåga att arbeta långsiktigt och metodiskt.

I dina arbetsuppgifter ingår bl.a.

 • Ta helhetsansvar för hela säljprocessen med både korta och långa kundprojekt
 • Utveckla affärsmöjligheter för både befintliga och nya kunder
 • Hantera och ansvara för rapportering och planering
 • Medverka på mässor och kundutbildningar/event

Vi söker dig med en gedigen erfarenhet av försäljning. Du är etablerad i säljrollen och har erfarenhet av att arbeta långsiktigt med kontoansvar (KAM). Det är inget krav att ha erfarenhet från köksbranschen men vi ser gärna att du har erfarenhet av att sälja till bostadsbolag och/eller kommuner. Kunskaper och förståelse för offentliga avtal är meriterande.

Som person är du uthållig, målinriktad och strukturerad. Du har en förmåga att bygga upp långsiktiga relationer till dina kunder, baserat på tillit och kunskap. Du har en egen inre motor och du tycker om att arbeta utåtriktat med personliga möten. Internt i organisationen har du lätt att samarbeta. För att passa in i rollen tror vi även att du:

 • Bor längs norrlandskusten, t.ex. mellan Hudiksvall och Umeå
 • Uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift
 • Vana att hantera Officepaketet och CRM-verktyg
 • Körkort B

Låter detta intressant?
Skicka in din ansökan, med CV och personligt brev via denna länk

Vi erbjuder dig en spännande och varierande tjänst med mycket frihet och ansvar. Detta är en resande tjänst, du planerar din egen tid och dina resor i ditt distrikt. Du utgår från ditt hemmakontor och även resor till vårt kontor i Borås förekommer. Du kommer att ha tät kontakt med övriga säljare och du rapporterar till VD. Vi erbjuder dig fast lön, tjänstebil och mycket goda förmåner.

Om du har frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta Fredrik Brandt på telefonnummer 0708-24 39 21 alt. fredrik.brandt@nordickitchen.se

Vill du vara uppdaterad? Beställ vårt nyhetsbrev!