Kvalitet & miljö

raps

Under vintern 2018 har LIB inlett en ISO-certifiering gällande kvalitet (9001), miljö (14001) och arbetsmiljö (45001), och arbetet beräknas vara klart och godkänt under 2019. Hör gärna av dig till oss om du har några frågor om hur vi jobbar rent praktiskt!

KVALITET

Kraften att rätta fel har alltid varit stark hos LIB. Vi har en vaken blick för hur produktion och leveranser kan förbättras och göras enklare. Faktorer som gör att vi kan fortsätta hålla marknadens kortaste leveranstider på måttbeställda snickerier, samtidigt som vi breddar sortimentet och utvecklar nya kundrelationer.  LIB är den enda leverantören i Sverige som erbjuder laserkantade snickerier, en miljövänlig teknik med bättre hållbarhet och livscykelkostnad.  Vårt åtagande slutar inte här, i en bättre produkt, måttanpassad, miljövänligare och med Sveriges kortaste led- och leveranstider: Kraften att utvecklas är stark!

Polyform producerar de kök som LIB säljer. Klicka Polyform för att läsa mer om den toppmoderna produktionsenheten i Vimmerby.

ARBETSMILJÖ

Att arbetsmiljön är viktig är vi nog alla rörande överens om. På LIB jobbar vi både med den fysiska miljön – med tillgång till alla tänkbara resurser för en så varierade vardag som möjligt, och den psykosociala – där det handlar om både eget ansvar och ett kollektivt engagemang där vi fångar upp varandra om någon har det lite motigt. Vi tror på en öppen dialog och att alla ska få växa i sin egen takt med sin arbetsuppgifter. Delaktighet leder till ett ökat engagemang, vilket gynnar såväl medarbetare som kunder.

MILJÖ

Det är skillnad på vitt och vitt, på lackat och laminat. LIBs laserkantat laminat i kök, badrum och förvaring fortsätter att vara det bättre miljövalet. Miljöfördelarna kan mätas i valet av innerkärna, i andelen lim och råmaterial, i minskad tyngd som ger minskat slitage, i ytskikt, i reptålighet och motståndskraft mot stötar, i sampackning som sparar tid och utrymme, i lägre energiåtgång och i effektiv produktionsteknik.

Luckor rekommenderade hos BVB
Våra luckor Idre och Stockholm, med alla olika kantlister, Eslöv med kantlist i ljus ek samt Åre Snövit och Varmgrå har fått omdömet Rekommenderas hos Byggvarubedömningen (BVB). BVBs bedömningar görs utifrån olika kriterieområden baserade på det kemiska innehållet, livscykel samt socialt ansvarstagande i leverantörsledet. Utifrån denna bedömning får sedan själva produkten omdömet Rekommenderas (grönt), Accepteras (gult), eller Undviks (rött).

Läs mer om våra laserkantade luckor här

Läs mer om Byggvarubedömningen här

laserkant_miljo

Laser istället för lim
Laserkantade luckor och stommar ger
ett bättre motstånd mot fukt och värme. Att list och lucka svetsas samman med laser, är en väl beprövad teknik. Genom att ersätta limmad ABS-plast med svetsad polypropylen i kantlisten, blir den laserkantade laminatluckan ett hållbarare alternativ.

limma_miljo

Lägre materialåtgång
En laserkantad laminatlucka baseras på en kärna av spånskiva. Spånskivan är lättare och mindre materialkrävande än limmade träfiberskivor. Uppsatt i köket ger den mindre slitage på gångjärn och stomme.

losningsmedel_miljo

Inga lösningsmedel
Laminering och laserkantning erbjuder en snabb tillverkningsprocess med låg energiåtgång. Inga miljötillstånd krävs, vi använder inga lösningsmedel. Med en effektivare produktionsteknik följer snabba leveranser och en mer kostnadseffektiv köksrenovering.

stommar-miljo

Minimal inverkan
Att behålla friska stommar är en tumregel även för oss. Men med marknadens kortaste leveranstid på måttanpassade produkter, kan vi lätt ersätta enstaka, skadade stommar med nya vid behov.

paket_miljo

Sammanhållen leverans
En komplett leverantör av köksinredningar ger lägre miljöbelastning, eftersom beställda luckor, stommar och bänkskivor kan skickas samtidigt i en sammanhållen leverans.

leverans_miljo

Effektiv paketering
Lägenhetspackade kök är en effektiv paketering, där montören kan optimera leverans och arbete, och därigenom minska miljöpåverkan. Gamla luckor kan enkelt läggas i förpackningen för rationell återvinning.