Bostadsanpassade kök

flexi-helbild

Planera trygga kök och badrum

Satsa på tillgänglighetshöjande åtgärder där de gör mest nytta ­– i kök och badrum. Förutom ökad livskvalitet för de boende blir åtgärderna ekonomiskt fördelaktiga, eftersom de bidrar till en minskad omflyttning, stabilare bostadsområden och ett minskat behov av särskilda boenden.

Ett kök från LIB ger utrymme för konkreta åtgärder som höjer tillgängligheten.  Utifrån ser allt ut som vanligt i köket.  Diagonallyft och vertikallyft döljs bakom väggskåp och bänkar. Exakt hur köket ska utformas för att ge livskvalitet och god arbetsmiljö planerar ni tillsammans med våra köksarkitekter.

Konceptvideo för bostadsanpassade kök

Justerbara köksbänkar

Höj- och sänkbara köksbänkar från danska Ropox erbjuder benutrymme och optimala arbetsförhållanden oavsett om man sitter eller står i köket. Höjdjusteringen görs elektriskt, manuellt eller med separat lyftenhet. Alla typer av köksbänkar i längder mellan 600 och 3000 mm kan monteras i ramarna.  För enhetlig köksstil rekommenderas ett byte av övriga bänkskivor.

Flexi Electric köksbänk Det optimala valet för frekvent och oberoende användning. Se hur FlexiElectric fungerar.

Flexi Manual köksbänk Rekommenderar om höjden ska justeras mindre ofta. Se hur FlexiManual fungerar

Flexi Corner köksbänk (3000 x 3000 mm) Kan kombineras med Flexi Manual/Flexi Electric för  höj- och sänkbara sänkbara arbetsytor i vinkel.

Flexi Basic köksbänk Prisvärd lösning i boenden med flera kök och brukare med olika funktionsnedsättningar. Höjdjusteringen görs med lyftenhet som flyttas mellan köken.

Konsoler till arbetsbänkar Används vid enstaka tillfällen om höjden ska justeras. Observera att två personer krävs för att lyfta bänken och justera höjden.

Rostfria ytor Beställ grunda rostfria diskbänkar till Flexi-serien. Läs mer om ”Rostfritt ” under KÖKSFÖRNYELSE.

verti-helbild

Justerbara väggskåp

Tillgänglighetshöjande teknik ger räckvidd och ett bättre utnyttjande av kökets väggskåp. Höjden på hyllplan och hela skåp anpassas med ett enkelt knapptryck efter längd och individuell förmåga. Höjdjusteringssystemet är osynligt när skåpet har monterats. Med ett kompletterande luckbyte får hela köket samma enhetliga design.

Verti Inside Ett befintligt väggskåp förses med rörlig inredning. Hyllplan med innehåll sänks ner med ett knapptryck och stannar bekvämt inom räckhåll för den sittande. Komplettera med LED i Stoppplattan.

Max belastning 80 kg Ramhöjd 704 mm Rambredd 400-1000 mm Djup 265/310 mm.

Se hur VertiInside fungerar

verti-ritning-inside

Verti Electric Hela väggskåpet med innehåll sänks ner med ett knapptryck och stannar bekvämt inom räckhåll för den sittande. Stopplatta med LED som tillval.

Max belastning 80/120 kg Ramhöjd 700-900 mm Rambredd 400-1800 mm Djup 500 mm.

Se hur VertiElectric fungerar.

verti-ritning-inside

Diagonal Justerar läget i en diagonal rörelse – 430 mm nedåt och 180 mm framåt. Hela väggskåpet med innehåll sänks nedåt-utåt till arbetsbänkens framkant. Med diagonal rörelsejustering undviks hinder i form av köksblandare och lösa föremål.

Max belastning 120 kg Ramhöjd 550-680 mm/700-920 mm Ramlängd 400-1800 mm Djup 115 mm

Konsoller för väggskåp För höjdjustering av skåpen i steg om 42 mm. Monteras på skåpens baksida.

Se hur Diagonal fungerar

verti-ritning-diagonal

Justerbar köksö/multibord

ropox-koksbord

Jobba vid datorn, pyssla med barnen, förbered middagen. En höj- och sänkbar bordsyta ersätter köksön som samlingsplats i det multifunktionella köket. Höjden justeras med knapptryck, manuellt eller med fjärrkontroll för att passa vuxna, barn och rullstolsburna. Underredet anpassas till LIBs arbetsbänkskivor och bordsskivor upp till 3000 x 2000 mm. Hällar och hoar i rostfritt stål kan integreras efter behov. Med hjul som tillval blir bordet enklare att flytta. Komplettera med säkerhetslister.

Se hur multibordet fungerar

Max belastning 150/250 kg Två höjdintervall 550-850/650-950 mm Ramlängd 600-3000 Bredd 600-2000 mm.