ERGONOMISKA BADRUMSMÖBLER OCH TILLBEHÖR

Swing washbasin with user 2Med ergonomiska anpassningar i badrummet kan familjer med begränsad rörlighet bo kvar och leva sida vid sida under trygga former. LIBs laserkantade badrumsserie är utvecklad för snabba, enkla och enhetliga uppdateringar av befintliga badrum. Ropox ergonomiska produkter möter kraven på framsynt design för bibehållen självständighet. Tillsammans erbjuder vi badrumsmiljöer med hög tillgänglighet och god komfort utifrån budget och individuell förmåga.

 

Ergonomiska vaskar och tvättställ

Smart, utrymmessparande design ger ökad självständighet i badrummet. Ropox vaskar och tvättställ för bostadsanpassning kan beställas i en mängd utföranden. God hygien, minimalistisk design och användarvänlighet är utmärkande egenskaper oavsett modell. Istället för att sätta in vaskar med olika höjd, kan stående och sittande dela en gemensam, snyggare och mindre utrymmeskrävande lösning.  Ett kostnadseffektivt sätt att skapa hög tillgänglighet till fler boende med individuella behov.

Dusch, bad och toalett

En bekväm duschstol gör det mindre krävande att klara hygienen på egen hand. Ropox duschstol erbjuder en säker och behaglig duschning på liten yta. Höj- och sänkbar teknik i sits och rygg ger utrymme för anpassningar om badrummet delas av fler. Stolen har extra bred sits och justerbara armstöd som standard. Den mjuka, glidfria ytan i sits och ryggsupport ger behagligt stöd för kroppen utan att kyla ner.

Att duscha eller skifta kläder liggande förutsätter en sänkbar bädd för trygga förflyttningar och en arbetshöjd anpassad för den som hjälper till.  Ropox duschbädd uppfyller kraven och lite till; designen är extremt bekväm för båda parter. Bäddmadrassen är indelad i fem, löstagbara delar (mjuk/hårdare) för optimalt stöd och enklare rengöring. Transparenta sidoskydd som tillval ger ökad trygghet och praktiskt stänksskydd. Gavlar och sidor i aluminium finns som tillval. Hela bädden kan fällas upp för att spara plats.

Höj- och sänkbart badkar Välj mellan 160 x 70 m, 170 x 75 cm, 180 x 80 cm. Badkaret höjdjusteras med fjärrkontroll (mellan 610-910 mm).  Badkarsfronten ger utrymme för golv- och personliftar.  Levereras med blandare, handdusch och flexibla anslutningar för vatten och avlopp. Kan förses med hjul för förflyttning. Duschbädd finns som tillval.

En lugn plats och trygga förflyttningar karaktäriserar Ropox fräscha, höj- och sänkbara toalettlift. Den stilrena, städvänlig modulen levereras komplett med en stadig, vägghängd toalettstol, stöd för ryggen och ergonomiskt utformade stödhandtag på båda sidor. Stolens höjd kan justeras (400-800 mm) med hjälp av vev eller fjärrkontroll. Stödhandtagens ergonomiska utformning ger ökad trygghet i de dagliga rutinerna.

Stödhandtag vid toalettstolen underlättar för äldre och personer med balanssvårigheter eller nedsatt syn. Med stegvis positionering och justering i höjdled erbjuder våra toaletthandtag komfort och ergonomi utöver det vanliga. Detaljer i grått ger vägledning vid nedsatt syn. Komplettera stöden med vridbar toalettrullehållare och greppvänliga extrastöd för maximal trygghet och komfort.

Ett extra handtag ger trygghet och lugn i badrummet. Våra stadiga, hygieniska grepp- och balansstöd görs i en mängd modeller för snabba, trygghetshöjande åtgärder i dusch och bad.  Stöden kan även användas som handdukshållare i en enhetlig badrumsinredning.